Bruidspaar poseert en staat dicht bij elkaar

Vanaf de eerste ontmoeting klikte het al

Vanaf de eerste ontmoeting klikte het al tussen ons en Sander. Het ging er niet alleen om of wij met hem wilden werken, maar ook dat hij met ons wilde werken. Dat klinkt misschien raar, maar op de trouwdag zelf bleek pas echt hoe dichtbij de fotografen staan en hoe je ze ook toe moet laten in hele intieme momenten. Als die klik er niet wederzijds is, wordt dat toch een stuk lastiger. Na een paar simpele vragen, wisten we alledrie waar we aan toe waren. En de belofte dat het goed zou komen, is meer dan waar gemaakt.

De aanloop zelf was niet moeilijk. Je kiest bij Sander voor zijn stijl. En daar laat je hem dan ook helemaal in los gaan. Kijk naar een paar foto’s op zijn site en je ziet gelijk wat je kunt verwachten. Echte, natuurlijke en spontane foto’s. Naast de gebruikelijke poseerreportage, ook heel veel foto’s van momenten die je als bruidspaar volledig ontgaan zijn tijdens de dag.

Op de dag zelf, merk je na een half uur al niet meer dat hij en zijn second shooter er zijn. Ze zijn overal, maar lopen nergens in de weg. De foto’s zijn zo spontaan geworden, omdat je niet constant gevraagd wordt om ergens leuk lachend te gaan staan. Zij zorgen dat zij op de goede plek staan en dat jij je eigen gang kunt gaan. Mocht je er over twijfelen, niet doen. Neem een second shooter erbij. Dat geeft zo veel meer mooie foto’s! In onze foto’s zijn details en overzicht perfect gemengd, zonder dat er momenten “verloren” zijn gegaan.

Wij trouwden in een kasteel, wat een donkere omgeving was. Dat het half november was, hielp lichttechnisch ook niet mee. Sander wist op de goede plekken te flitsen, wat zelfs nog mooiere effecten gaf dan op normale daglicht foto’s. De trouwzaal en feestzaal waren vakkundig behangen met flitsers. Geen spookachtige donkere foto’s dus en hele mooie kleuren.

Elke fotograaf heeft zijn eigen prijskaartje. Sander is niet de goedkoopste fotograaf die je kunt vinden voor je bruiloft. Dat zie je wel dubbel en dwars terug in de foto’s, de omgang met elkaar en het hele traject na de bruiloft.

Je hoeft bij Sander ook geen foto’s “bij te kopen”. Je moet natuurlijk wel zorgen dat de fotograaf er is. Wij kozen er voor om de fotografen de hele dag er bij te hebben. Van aankleden en eerste ontmoeting, tot en met helemaal kapot na het feest de loopbrug aflopen.

Gelijk de volgende dag, krijg je een sneak preview. Daarna een kleine verzameling foto’s, een filmpje waarin alvast wat mooie plaatjes voorbij komen en uiteindelijk mag je uit alle foto’s die door Sander goed genoeg zijn bevonden zelf uitkiezen welke er in je foto album komen. Zelfs de lay-out van het album mag je zelf goedkeuren of wijzigingen voor doorgeven. Sander weet zo goed het wachten op de foto’s en het album te verzachten.

Het contact via de mail en telefoon is erg leuk en duidelijk. Ik zou zeggen, probeer het eens uit en vraag aan Sander of hij misschien ook jullie bruiloft komt fotograferen. Je zult er geen spijt van krijgen! En bedenk dat de foto’s van je bruiloft maar één keer goed gemaakt kunnen worden.

Michael & Eva