Award winning Bruidsfotograaf

Nachtmerries over de bruidsfotograaf

Als je je trouwdag gaat plannen wil je natuurlijk over zo min mogelijk wakker hoeven te liggen. En je wilt al helemaal niet wakker liggen over wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Als je voor FLEXMI kiest weet je zeker dat wij al wakker hebben gelegen voor jullie.

Over alle rampscenario’s hebben wij al nagedacht en gezorgd dat jullie hierover niet wakker hoeven te liggen. Hieronder een kleine opsomming van de scenario’s waar een oplossing voor is. Uiteraard gaan we er vanuit dat we √©√©n van deze plannen niet hoeven uit te voeren of over nagedacht is.

Help mijn bruidsfotograaf is ziek

Okay deze moet ik echt even afkloppen. Het is mij als bruidsfotograaf nog nooit overkomen dat ik ziek was op een bruiloft. Maar mocht het zo zijn dat ik jullie bruiloft niet vast kan leggen dan heb ik meerdere mogelijkheden om jullie trouwdag toch door een professionele fotograaf vast te laten leggen. Ik heb een sterk netwerk met fotografen die voor mij zouden kunnen invallen.

Backup camera’s

Fotograaf gooit flitsers in de lucht

Yup, het blijft apparatuur. Ook al laat ik mijn camera’s elk jaar checken bij de fabrikant, het kan nog steeds zo zijn dat er √©√©n camera onverwachts mee stopt. Geen zorgen. Ik schiet jullie bruiloft niet met √©√©n camera, ook niet met twee! Ik kom standaard met drie camera’s naar jullie bruiloft toe om er zeker van te zijn dat wij geen enkel moment missen.

Meerdere geheugenkaarten

Bruidspaar pakt eten en fotograaf lacht hierbij

Ook hierbij blijft het apparatuur. Om een corrupt geheugenkaartje te voorkomen heb ik in mijn camera twee geheugenkaartjes zitten. Dit wil zeggen dat als ik een foto maak dat de foto twee keer wordt opgeslagen op twee verschillende kaartjes. Mocht er dus een geheugenkaartje mee stoppen om welke reden dan ook dan heb ik altijd nog het andere geheugenkaartje. Uiteraard kom ik op jullie bruiloft met genoeg geheugenkaarten om de trouwdag van begin tot eind vast te kunnen leggen. Denk hierbij aan een ruime 400GB per stuk. ik houd mijn geheugenkaarten altijd bij mij en zullen nooit zomaar ergens rondslingeren.

Backup van de trouwfoto’s

Hier is uitgebreid over nagedacht en de risico’s van het kwijtraken van de foto’s zijn hierdoor minimaal (lees; niet) geworden. Zodra ik thuis kom na het vastleggen van jullie bruiloft ga ik meteen alle foto’s importeren op mijn computer. Daar stopt het niet. Nee want alles op 1 locatie opslaan is niet verstandig. Mocht er wat gebeuren dan ben ik alsnog alles kwijt. Daarom heb ik ook een externe harde schijf met jullie foto’s die opgeborgen wordt op een externe locatie. Ook worden de foto’s die op de computer opgeslagen staan meteen verstuurd naar een online backup opslag. En! De geheugenkaartjes waar de ruwe foto’s op staan gaan de kluis in. Niks wordt aan het toeval overgelaten en ik ga pas slapen als ik zeker weet dat alle stappen van het veilig opslaan van de foto’s zijn doorlopen.

Reistijden worden ruim ingepland

Het verkeer heb je niet in de hand. Er hoeft maar een ongeluk te gebeuren of een weg afgesloten te zijn en mijn reistijd loopt al flink op. Om toch altijd op tijd te zijn check ik de route een dag van te voren en neem ik de reistijd ruim aan.

ICE In case of Emergency

Misschien gaat deze wel iets te ver. Maar toch heb ik hierover nagedacht. Stel je eens voor dat ik op een bruiloft aan het fotograferen ben en er gebeurt iets met mij? Of op de reis ernaartoe. Dan heb ik op mijn iPhone bij ICE opgeschreven “in geval van bruiloft, bel contactpersoon”. Ik wil gewoon dat jullie de mooiste dag van jullie levens beleven en over de kleinste dingen wat betreft fotografie niet meer hoeven na te denken.

Ik hoop dat jullie vanaf nu lekker kunnen slapen en vooral mogen gaan genieten van jullie trouwdag.