Award winning bruidsfotograaf

5 award winning trouwfoto’s – Het verhaal achter

Elk jaar weer doe ik mee aan verschillende wedstrijden. Twee daarvan heb ik erg hoog staan en laat ik nou net in die twee, totaal 5 awards winnen in één week tijd. Hieronder zal ik per foto het verhaal achter de foto vertellen.

Fearless Bruidsfotografie Award

De in mijn ogen de meest begeerde award die je maar kunt krijgen. Er worden elke ronde (4x per jaar) duizenden foto’s ingestuurd. Een award in deze wedstrijd pakken is dan ook echt de creme de la creme, de kers op de taart, de rolls royce onder de awards!

Jaap & Danny – Culemborg

Waar te beginnen! Dit was een trouwdag van alle emoties in één dag. Al vanaf het aankleed moment wist ik dat de bruiloft van Jaap & Danny één groot feest ging zijn. Deze twee lieverds laten elke emotie op de vrije loop. Of het nou een traan van verdriet of een traan van geluk is, alles mocht ik en kon ik vastleggen. En wat mij al gelijk opviel was dat ze hun emoties op dezelfde momenten uitte en ook op de zelfde manier. En dat zie je hieronder heel duidelijk. Een mooie speech van de ouders en dikke tranen werden afgeveegd. Ow zo heerlijk als je als bruidsfotograaf overal dichtbij mag komen en dit soort unieke momenten mag vastleggen.

Jaap & Danny,
Nogmaals bedankt dat ik jullie trouwdag mocht vastleggen. Ik vond het een hele eer. Maar dat weten jullie al (we appen nog steeds wekelijks).

Homo stel veegt hun tranen af na speech van de ouders


Masters of Dutch Wedding photography

De Masters is een wedstrijd wat de Nederlandse bruidsfotografie flink heeft veranderd. En niet alleen voor Nederland maar ook buiten de grenzen van ons mooie land. Hier een Award winnen met meerdere foto’s per jaar is een ware eer en een mooie bekroning op je werk.

Ron & Sanne – Camping de Lievelinge

Twee bruidsfotografie awards van 1 bruiloft! Dat omschrijft al bijna genoeg hoe de trouwdag van Ron & Sanne was. Ver voor de bruiloft kreeg ik een mailtje van het bruidspaar en daarin vertelden zij mij dat er een draaimolen was op de feestlocatie (Camping de lievelinge). En meteen sloeg mijn hoofd op hol. Okay daar wil ik wat mee doen. Helaas werden mijn ideeën gedwarsboomd door het weer… Het regende! Super jammer natuurlijk want het leek mij echt gaaf om met het bruidspaar de draaimolen in te gaan. Met buienradar in onze handen hielden we het week goed in de gaten. En er was een mogelijkheid… Ergens net voor het eten hadden we een mogelijkheid op droog weer om dan een paar rondjes in de draaimolen te doen. En droog was het. Ik zat achterstevoren in het stoeltje en het bruidspaar in de stoeltjes achter (of voor) mij en daar gingen we. Echt een te gekke ervaring en het was de korte misselijkheid van het achterstevoren draaien en fotograferen zeker waard!!

Bruidspaar in de draaimolen waar ik een award mee gewonnen heb

Ron & Sanne – FEESTJUH

WAUW, echt wauw! Ik heb al heel wat trouwfeestjes mogen fotograferen. Maar dit feestje was anders. Dit feestje ging los, maar dan ook echt los vanaf de eerste secondes dat de band begon te spelen. En ze gingen NONSTOP door! En ook de kinderen vonden het fantastisch. En waarom luchtgitaar spelen als je ook één van de kinderen kunt pakken. Een te geniaal moment wat ik niet aan mij voorbij kon laten gaan.

Man tilt kind op en speelt er luchtgitaar mee

For Happy Tears

Dit is een foto die ik heb te danken aan Isabelle Hattink, ik mocht deze bruiloft namelijk vastleggen als second shooter (tweede fotograaf). Als bruidsfotograaf let je op alles wat het verhaal compleet zou kunnen maken. Want een Happy Tear is een mooi iets, maar als de trouwambtenaar dan ook nog eens tissues tevoorschijn tovert met de tekst “For Happy Tears” dan word ik blij. Het verhaal is nu compleet.

Bruidegom pakt lachend tissues met de tekst For happy tears erop

OEPS – Wat wit is, moet wit blijven, of toch niet?

Het is eigenlijk best een confronterende foto. En dit is ook een foto die ik in mijn kennismakingsgesprekken laat zien. Waarom? Omdat ik van mening ben dat een dag loopt zoals die loopt en daar kan een vieze jurk bij horen. Want zie je witte kleding maar eens wit te houden. Een ongelukje of viezigheid zit er zo op. Helemaal met een witte jurk waarmee je over de grond heen dweilt. De bruid ging er super relaxed mee om. Hoe stoer!

Vieze trouwjurk met bloemen op de voorgrond