Zwart wit foto van een emotionele vader die zijn dochter in trouwjurk omhelst

GRATIS tips voor jullie droom bruiloft

Bij het plannen van een bruiloft komt een hoop kijken. En als je niet hebt gekozen voor een weddingplanner dan komt er in een korte tijd een hoop op je af. De GRATIS tips die ik hieronder ga geven aan jullie kunnen ervoor zorgen dat de trouwdag echt gaat worden zoals jullie het gepland hebben.


Plan tijd voor jullie zelf in

Bruid is blij dat haar trouwschoenen uit mogen

Klinkt misschien wat raar. Want je hebt je naaste familie en vrienden uitgenodigd en die wil je ook niet achterlaten. Maar niks zo belangrijk als even tijd voor jezelf. De hele dag vragen al deze lieve vrienden en familie aandacht van jullie op en daar is niks mis mee, sterker nog dit is hartstikke gezellig. Echter na een hele dag is het ook even fijn om met je kersverse echtgenoot wat tijd voor jezelf te hebben. Een mooi moment hiervoor is bijvoorbeeld na het diner. Net na het dessert / toetje. Dan gaat iedereen zich toch klaar maken voor het avondfeest en hebben jullie mooi de tijd om even uit te buiken en even kort terug te blikken op jullie trouwdag en misschien zelfs even jullie danspasjes nog te oefenen voor de openingsdans.

Groepsfoto’s van de daggasten

Bruidegom wordt door vrienden in de lucht gegooid terwijl de bruid toekijkt

Misschien voor je gevoel het minst leuke van je trouwdag maar je ontkomt er vaak niet aan. Met de juiste bruidsfotograaf kan ook dit onderdeel super leuk worden. Een tip die ik wil meegeven aan jullie is, maak van te voren een lijstje met combinaties die je graag wilt maken. Dit zorgt voor rust op de trouwdag zelf en kun je achteraf niet balen van een combinatie die jullie vergeten zijn te maken. Geef dit lijstje aan de ceremoniemeester en het zal op jullie trouwdag soepel verlopen. Om de groepsfoto’s soepel te laten verlopen is het slim om met de totale groep te beginnen. Dan kan de bruidsfotograaf en de ceremoniemeester meteen de aandacht nemen van de daggasten zodat ook de foto’s hierna vlot en soepel zullen verlopen.


Trouwplannen en nu al enthousiast?

Willen jullie meer informatie en prijzen of zijn jullie nieuwsgierig naar de ervaringen van mijn bruidsparen?


Geniet van jullie trouwdag

Ik hoor jullie al denken, natuurlijk doen wij dat! Daar gaan we natuurlijk ook van uit. Alleen toch wil ik het even benoemen omdat het soms moeilijker is dan het van te voren lijkt. Er zijn op een trouwdag namelijk meerdere dingen die je niet in de hand hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer, iets wat wij niet kunnen plannen of kunnen regelen. Regent of wordt er regen verwacht op jullie trouwdag? Laat het dan los want hier is niks aan te veranderen. Zorg als je buiten trouwt of buiten foto’s wilt maken dat er wel een B-plan is. Of een vieze trouwjurk… tjaaa dit ook dit kan gebeuren. Bedenk je maar eens toen je voor het laatst een witte broek of overhemd aan trok, hoe lang heb je die ook echt schoon weten te houden? Natuurlijk moet je niet met je trouwjurk als een dweil omgaan, maar wit blijft nooit 100% wit. Laat het los dat sommige dingen anders dan anders lopen. Je hebt je trouwdag tot in de puntjes uitgewerkt en op de trouwdag zelf is het belangrijk om dit alles los te laten en over te dragen aan de ceremoniemeester.

Geen camera en iPhone foto’s op je bruiloft

Huh en dat zegt een bruidsfotograaf? Jullie maken de keuze om een professionele bruidsfotograaf jullie trouwdag vast te laten leggen. Dan kunnen de daggasten en avondgasten gewoon lekker genieten van de trouwdag. Het zou zo zonde zijn als iedereen met zijn telefoontje omhoog zit tijdens de ceremonie. Bijkomend nadeel hiervan is dat ze ook minder goed luisteren naar bijvoorbeeld de mooie ceremonie. Zet bijvoorbeeld op de begeleidende brief die meegaat met de uitnodiging voor jullie trouwdag dat er tijdens de ceremonie geen foto’s gemaakt mogen worden. Jullie blij en de gasten maken alles 100% mee.

Bruidsfotograaf op je trouwfeest

Wc rollen op je bruiloft

Hoe vaak verwachten jullie een groot feest te gaan geven voor al jullie lieve vrienden en familieleden? Dit zal niet snel meer voorkomen en al helemaal niet om dit ook te laten vastleggen. Het is echt enorm gaaf om jullie trouwdag vanaf de voorbereidingen tot en met het feest te laten vastleggen. Dan kun je over 10, 20 of 40 jaar nog terug kijken op alle mooie momenten van jullie trouwdag. Het feest is meer dan alleen de openingsdans. Het is ook een moment dat alle officiĆ«le momenten voorbij zijn en jullie samen met de gasten feestend het geluk van jullie leven mogen vieren. Feestfoto’s van een professionele bruidsfotograaf zijn niet te vergelijken met de dronkenman foto’s die gemaakt worden met de iPhone. De bruidsfotograaf weet de juiste momenten vast te leggen en zo ook een perfecte weergave te geven van jullie trouwfeest.